Προηγούμενες δράσεις

Χτίζοντας μία performance / σεμινάριο παραστατικών τεχνών

performance

Από την σύλληψη στην σκηνική παρουσίαση

Ο εργαστηριακός κύκλος θα ξεκινήσει με αυτοσχεδιασμό, βασικές αρχές υποκριτικής και σκηνοθεσίας θεάτρου, ασκήσεις σωματικού θεάτρου, ψυχο-σωματικής ενεργοποίησης και έκφρασηςομαδικότητας, ρυθμού, λόγου, φωνήςσυγχρονισμού και σύνδεσης της ομάδας, επιτυγχάνοντας έτσι βαθιά σύνδεση με το σώμα, τα συναισθήματά μας, αλλά και τα άλλα μέλη της ομάδας.

Έχοντας εξερευνήσει τις δυνατότητες του σώματος και της φωνής μας, θα ξεκινήσουμε να αντλούμε και να συλλέγουμε το προσωπικό μας υλικό, το οποίο θα προέλθει από τα δικά μας ενδιαφέροντα. Έπειτα θα αναζητήσουμε προσωπικά ερεθίσματα και πηγές έμπνευσηςκαι υπό καθοδήγηση κάθε μέλος της ομάδας θα αποφασίσει αν θα εργαστεί ως μονάδα ή σε συνεργασία με τα άλλα μέλη για την τελική παρουσίαση, αν ασχοληθεί με κάποιο κείμενο της αρεσκείας του, είτε με αφορμή κάποιο ποίημα, τραγούδι, μία ιδέα, ένα συναίσθημα, μία κατάσταση, είτε κάτι που ο ίδιος επιθυμεί να δημιουργήσει. Θα διευρενήσουμε την πορεία υλοποίησης της έμπνευσης μέσω της σύνθεσης, ώσπου, τέλος, θα έχουμε διανύσει τη διαδρομή από την σύλληψη στην σκηνική παρουσίαση μιας ιδέας, έχοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία πρωτότυπης σκηνικής σύνθεσης:

Ερέθισμα -> Έμπνευση -> Σύλληψη -> Σύνθεση -> Σκηνική παρουσίαση.

σεμιναριο νεφελης2.jpg

Ταυτόχρονα με την πρακτική μας εξάσκηση θα αναφερόμαστε σύντομα στο θεωρητικό πλαίσιο της έρευνάς μας, το οποίο περιλαμβάνει πρακτικές και θεωρίες του σύγχρονουθεάτρου, και γενικότερα, των παραστατικών τεχνών.

 

Στόχος του εργαστηριακού κύκλου είναι να εκφραστούμε δημιουργικά και αληθινά μέσα από μία ομάδα συν-δημιουργίας και να παρουσιάσουμε την δική μας ιδέα στο κοινό. Το πού θα παρουσιαστεί η φετινή δουλειά μας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας.

Μετά τη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:

 • θα έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο σώμα, στη φωνή, στις ιδέες τους
 • θα έχουν την εμπειρία μίας δημιουργικής ομάδας
 • θα έχουν εμβαθύνει στην τεχνική τους
 • θα έχουν διδαχθεί νέους τρόπους υλοποίησης μίας παράστασης (καλλιτεχνικούς και πρακτικούς).

 

Διδασκαλία-Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μελίνα Σκούφου

Διδασκαλία ρυθμού, φωνής, σύνθεσης: Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου

 

Σε ποιους απευθύνεται:

 • Σε όσους θέλουν να εμβαθύνουν την τεχνική τους
 • Νέους καλλιτέχνες
 • Απόφοιτους δραματικών σχολών, σχολών θεάτρου, σχολών χορού
 • Χορευτέςσκηνοθέτεςμουσικούς, οι οποίοι θέλουν να είναι  δημιουργοί της τέχνης τους μέσα σε μία ομάδα έκφρασης και υποστήριξης και δημιουργικών σχέσεων.
 • Σε ήδη υπάρχοντες καλλιτεχνικές ομάδες που θα ήθελαν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους ή θα ήθελαν καθοδήγηση.
 • Επίσης είναι ανοιχτό σε όποιον ενδιαφέρεται να εκφραστεί καλλιτεχνικά.

Φωτογραφία: Karol Jarek

σεμινάριο Νεφέλης 1.jpg

 

 

 

*Το αποτέλεσμα των προηγούμενων εργαστηρίων μας παρουσιάστηκε το 2013 στη Συμμορία του Ήλιου με τίτλο «2012ΑΘΛΟΙ»  (2013) και στο φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών «Τα 12 κουπέ» με την performance «Should I stay or should I go στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ (2015).

Φωτογραφίες ασπρόμαυρες: Αντιγόνη Κουράκου

 

 

 

Πληροφορίες Σεμιναρίου:

Πότε: (α) γκρουπ κάθε Πέμπτη 21.00-23.00 μ.μ.

(β) γκρουπ κάθε Σάββατο στις 12-2.00 μ.μ. / επιλέγετε ένα από τα δύο γκρουπ

Έναρξη 9 Νοεμβρίου 2017 – Ιούνιο 2018

Κόστος: 70 ευρώ / το μήνα,

άνεργοι-φοιτητές: 45 ευρώ / το μήνα

Για όσους δηλώσουν συμμετοχή ως 25 Νοεμβρίου: κόστος 50 ευρώ / το μήνα με προκαταβολή τα 50 ευρώ.

Για όσους προπληρώσουν όλη τη χρονιά: συνολικό κόστος 270 ευρώ

Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 6974828873
email: skoufoumelina@gmail.com

 

Μελίνα Σκούφου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.
Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης και την κέρδισε γιατί είναι μία σύνθεση επιμέρους τεχνών και επιπλέον, μία ομαδική τέχνη. ΣπούδασεΥποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008). Αργότερα σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, Σωματικού Θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.
Επιστρέφοντας στην Αθήνα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο («Αίας», σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, Νέα Σκηνή Εθνικού, 2008, -«Wolfgang», σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, Νέα Σκηνή Εθνικού, 2008), με το Αμφι-Θέατρο («Λέσχη της Αυτοκτονίας», σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, 2009), και άλλες θεατρικές παραγωγές σε Αθήνα, δίπλα στους σκηνοθέτες Παντελή Δεντάκη, Δημήτρη Μυλωνά, κ.ά.
Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου στα 3 οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ψυχικά ασθενών. Παράλληλα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού και αργότερα και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα για παιδιά (2011-2016).
Η αγάπη της για τη ζωγραφική επανέρχεται και ως αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2011 παρουσίασε την πρώτη προσωπική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Από το Πένθος στο Χρώμα», στο ArtGarage, στα Εξάρχεια. Ακολούθησε η δεύτερη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Από το Πένθος στο Χρώμα-από το Χρώμα στο Φως», στον εκθεσιακό χώρο του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο.
Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγονται σεμινάρια αλλά και πρόβες για θεατρικές παραστάσεις.
Τον Μάιο του 2014 σκηνοθέτησε την παράσταση «Εβίβα!» στα πλαίσια του 4ου φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών στο θέατρο Τρένο στο Ρουφ, η οποία ξεχώρισε αμέσως για την ευρηματικότητά της. Ακολούθησαν δύο θεατρικοί χειμώνες για το «Εβίβα!» (2014-2016) στην κεντρική σκηνή του Τρένου στο Ρουφ. Ανέλαβε τη σκηνοθεσία της performance “DogGame” της Ολίβιας Καλούδη που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Επί Κολωνώ τον Ιούνιο του 2015.
Τον Απρίλη του 2016, εμπνεύστηκε το Πλας ντε λα Κονκόρντ – Plateia Omonoias – Concord, τριήμερη περφόρμανς στην Πλατεία Ομονοίας, η οποία ήταν στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival και στην οποία συμμετείχε ως συν-σκηνοθέτης (με την Manjari Kaul) και περφόρμερ.
Την άνοιξη του 2016, ανέλαβε τη σκηνοθεσία της παράστασης «Θάρρος και Αλήθεια», η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο. Το 2017 σκηνοθέτησε την παράσταση “Ερωδιός” στο θέατρο ΠΚ και συμμετείχε ως περφόρμερ στo “The Glass between” της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου και στο “Gaze, a steady intent look” των Εύα Τσούρου και Μαρία Μεντή-Μερμίγκη.

 

Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής σε μικρή ηλικία.Βρήκε τον εαυτό της στη κατεύθυνση της Σύνθεσης. Συμμετείχε σε σεμινάρια ‘masterclasses’ με άξονα τους το σωματικό θέατρο και τη φωνή υπό την αιγίδα του Grotowski Institute και απο τους Song of the Goat Theater Φοίτησε στο μεταπτυχιακό τμήμα ‘Σύνθεση για τον Κινηματογράφο, το Θέατρο και τις Τέχνες της Παράστασης’, του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ τώρα είναι υποψήφια Διδάκτωρ. Συμμετείχε και συμμετέχει σε πολλών ειδών performance, θέατρα αλλά και κινηματογραφικά έργα ως συνθέτρια, performer ή σκηνοθέτης Έχει παρουσιάσει δουλειές της ή συνεργασίες, στην Ιόνιο Ακαδημία ,στη Gallery Tittanium, στο φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Δράμας, στο φεστιβάλ της Ελευσίνας ‘’Τα Αισχύλεια’’, στο φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στη Λήμνο, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, στο Μέγαρο Μουσικής,στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο Grotowski Institute κ.α. Είναι ιδρύτρια του μουσικού σχήματος Spooky RedRum και της ερευνητικής καλλιτεχνικής ομάδας Ον OFF.


Δοκίμασέ το! Μονοήμερο εργαστήριο παιχνιδιού και πειραμάτων για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

02

Ένα πρωτότυπο μονοήμερο σεμινάριο στη Συμμορία του Ήλιου που θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά!

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 11:00 π.μ.

Το εργαστήριο αυτό σε καλεί να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις τον κόσμο των φυσικών επιστημών βιωματικά και παιχνιδιάρικα! Μέσα από πειράματα, μίξεις υλικών, δοκιμές και δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία και κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση, την πράξη και το παιχνίδι.
Στόχος του εργαστηρίου και του παιχνιδιού αυτού είναι η απελευθέρωση και η ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών και της κριτικής τους σκέψης μέσα στο πλαίσιο της ομάδας. Μία επαφή με απόλυτα βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο με τον κόσμο των φυσικών επιστημών που τα περιβάλλει!
Η επιστήμη στην οποία βασίζεται το παιχνίδι μας αυτό το Σάββατο είναι η Χημεία!

 Ένας παχουλός, σφραγισμένος φάκελος μας περιμένει στη Συμμορία του Ήλιου! Τι έχει μέσα, ποιός τον στέλνει; Μία αποστολή;! Δύο τα βασικά υλικά και ζητούν “απαντήσεις”! Τι θα συμβεί όταν έρθουν σε επαφή; Έχουμε τρεις ευκαιρίες, τρεις δοκιμές για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να στείλουμε απάντηση στον αποστολέα του φακέλου! Καθημερινά υλικά και εργαλεία γίνονται αφορμή για εξερεύνηση και παιχνίδι!

 

Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την Τετάρτη 14 Μαρτίου.

Εξίσου απαραίτητο είναι να φορέσεις άνετα ρούχα που δε σε νοιάζει να λερωθούν!!

Διάρκεια εργαστηρίου: 90′ λεπτά
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χαρά Δημητριάδη, ηθοποιός – εμψυχώτρια

Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα

Πότε: Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, ώρα 11.00-12.30 μ.μ.

Κόστος: 12 ευρώ (συν ΦΠΑ)

Τηλέφωνο επικοινωνίας-κρατήσεις θέσεων: 6974828873

 

Λίγα λόγια για την συντονίστρια του σεμιναρίου

Χαρά Δημητριάδη

Είναι ηθοποιός και εμψυχώτρια δράσεων για παιδιά. Συνεργάζεται με χώρους δημιουργικών δράσεων και έκφρασης. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την εμψύχωση εργαστηρίων θεατρικού και δημιουργικού παιχνιδιού, κατασκευών και πειραμάτων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και εργαστηρίων παιχνιδιού για βρέφη 18 μηνών έως 2,5 ετών. Επιπλέον έχει εργαστεί επί δύο χρόνια ως παιδαγωγός ομάδων προσχολικής ηλικίας. Ως ηθοποιός αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη» και έχει παρακολουθήσει τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγικής θεάτρου στο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού». Επίσης έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 


Είμαι ο ήρωάς μου / μονοήμερο σεμινάριο για παιδιά 5-8 ετών

ειμαι ο ηρωας μου.jpg

 

Μονοήμερο σεμινάριο για παιδιά 5-9 ετών

Το Σάββατο 03 Μαρτίου 2018, ώρα 11.30-13.30.

Έπειτα από την επιτυχία του σεμιναρίου μας τον Νοέμβριο του 2017, ξαναγινόμαστε Ήρωες τον Μάρτιο!

Την πρώτη ώρα του σεμιναρίου θα φτιάξουμε τη μάσκα του ήρωα με χειροτεχνία και ζωγραφική. Την δεύτερη ώρα θα συζητήσουμε τα μαγικά χαρακτηριστικά του ήρωα και θα εξερευνήσουμε και τα χαρακτηριστικά και τις δυνάμεις του ίδιου του παιδιού μέσα από σύντομη συζήτηση. Τελικά, οι ήρωές μας θα ζωντανέψουν με ήχο, φωνή και κίνηση μέσα στον χώρο, μέσα από ασκήσεις μουσικοκινητικής και θεατρικού παιχνιδιού.

Πριν το σεμινάριο τα παιδιά θα πρέπει να έχουν αποφασίσει ποιος είναι ο αγαπημένος τους ήρωας, με τον οποίο θα θέλουν να δουλέψουμε και να μας ενημερώσουν οι γονείς λίγες μέρες νωρίτερα (ως τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου), ώστε να προετοιμαστούμε και εμείς κατάλληλα. Όποιο παιδί επιθυμεί μπορεί να φέρει μαζί του τον ήρωά του σε μορφή κούκλας, φωτογραφίας ή να φέρει ένα στοιχείο π.χ. το σπαθί.

 

Τα παιδιά θα πάρουν μαζί στο σπίτι τη μάσκα μετά τη λήξη του σεμιναρίου, καθώς επίσης και τα δικά τους χαρακτηριστικά και δυνάμεις γραμμένα. Μέσα από το ομαδικό παιχνίδικαι την ευχαρίστησητονώνεται η αυτοπεποίθηση των παιδιών, εκφράζονται λεκτικά και σωματικά με δημιουργικό τρόπο.

 

Άλλα οφέλη του σεμιναρίου μας είναι:

 • διασκεδάσει παίζοντας.
 • αυτοσχεδιάσει και να κινητοποιήσει τη φαντασία.
 • εκφραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
 • αναγνωρίσει τα συναισθήματά του.
 • εμπλουτίσει το λεξιλόγιό του.
 • βελτιώσει την ικανότητά του για συγκέντρωση και προσοχή
 • ενισχύσει την κοινωνικότητά του.
 • αναπτύξει την ομαδικότητά του.
 • διερευνήσει το σώμα και τις δυνατότητές του.
 • καλλιεργήσει τη σχέση του με τις τέχνες.

Πότε: Το Σάββατο 03/03/2018, ώρα 11.30-13.30

Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα

Κόστος: 20 ευρώ (συμπ.ΦΠΑ)
(για προηγούμενους και τωρινούς μαθητές της Συμμορίας του Ήλιου θα υπάρχει έκπτωση30%)

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη, και οι δηλώσεις συμμετοχής θα είναι ως τη Δευτέρα  26 Φεβρουαρίου 2018.

 

Λίγα Λόγια για εμάς

Εμψυχώτριες του «Είμαι ο ήρωάς μου» είναι η Μελίνα και η Νεφέλη, καθεμία με τη δική της καλλιτεχνική διαδρομή, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για τα παιδιά.

 

Μελίνα Σκούφου

Ίδρυσε το Χώρο Τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και θέατρο σε παιδιά, ενώ επίσης γράφει θεατρικά κείμενα και σκηνοθετεί παιδικές παραστάσεις σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Η ενασχόλησή της με το θέατρο είναι σφαιρική και επεκτείνεται στη διδασκαλία, συγγραφή και σκηνοθεσία έργων για ενήλικες. Επίσης, εργάστηκε ως συντονίστρια ομάδων θεάτρου στην «Ίρις», εταιρεία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων. Το Φεβρουάριο του 2013 έλαβε Τιμητική Διάκριση για την επιτυχημένη σταδιοδρομία της μετά την αποφοίτηση, από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, με κατεύθυνση Υποκριτικής – Σκηνοθεσίας. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρώσει σπουδές στο Σωματικό Θέατρο (Physical Theatre) του Duende School of Ensemble. Παρακολουθεί μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα την Υποκριτική – Σκηνοθεσία και είναι μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών,τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, Σωματικού Θεάτρου, δραματοθεραπείας κ.ά. ενώ επίσης έχει ασχοληθεί με εναλλακτικές θεραπείες, όπως είναι το ρέικι.

Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου

Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών 7-11 ετών μέσα από την συνεργασία της με την ομάδα Ομίλου Δημιουργικότητας και Θεάτρου, στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με παιδικούς σταθμούς και άλλους φορείς, είχε επίσης την ευκαιρία να διδάξει μουσικό και θεατρικό παιχνίδι σε μικρότερα παιδιά, ηλικίας 5-7 ετών.

Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε μικρή ηλικία και στην πορεία, την κέρδισε η σύνθεση. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Παν/μίου, ενώ στο παρελθόν παρακολούθησε masterclasses με άξονα το σωματικό θέατρο και τη φωνή, κυρίως υπό την αιγίδα του Grotowski Institute.

Στο ενεργητικό της έχει performances, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και κινηματογραφικά έργα με διαφορετική ιδιότητα κάθε φορά (συνθέτρια μουσικής, performer και σκηνοθέτης). Δημιούργησε το μουσικό σχήμα Spooky RedRum, καθώς και την ερευνητική καλλιτεχνική ομάδα Ον OFF. Επιπρόσθετα, έχει παρουσιάσει έργα της σε σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις και χώρους, όπως: Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Φεστιβάλ Ελευσίνας «Τα Αισχύλεια», Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στη Λήμνο, Θέατρο του Νέου Κόσμου, NEZ Festival της Ινδίας, Grotowski Institute κ.α.

 


Δημιουργικό παιχνίδι / καλοκαιρινή απασχόληση για παιδιά

symmoria dimiourgiko paixnidi.JPG

Στη Συμμορία του Ήλιου υποδεχόμαστε παιδιά 3-10 ετών σε ολιγομελή ξεχωριστά πρωινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης λίγο πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές!!! Σε ένα ευχάριστο περιβάλλον, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν και να εκφραστούν μέσα από θεατρικό παιχνίδι και ασκήσεις ομαδικότητας, να παίξουν με τα χρώματα και να αναπτύξουν τη φαντασία τους μέσα από γνωστά παραμύθια αλλά και δημιουργώντας τις δικές τους ιστορίες.

Δευτέρα 26 Ιουνίου εώς Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, ώρα 11.00-1.00 μ.μ. για παιδιά 5-6 ετών! Συνολικό κόστος της εβδομάδας: 50 ευρώ.

Τα τμήματα και οι συναντήσεις θα δημιουργηθούν βάση των αναγκών των παιδιών και των γονέων τους, κατόπιν συννενόησης.

*Δηλώστε συμμετοχή και για τις επόμενες εβδομάδες, το πρόγραμμα θα λειτουργεί εώς τέλος Ιουλίου. Θα χαρούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες σας!

Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα

 

 


Διήμερο Σεμινάριο

Σαπούνια ελαιολάδου

12435672_10208983531211886_1826298311_n

Θεματολογία:

Θα διδαχθείτε:

Την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης.

Εισαγωγή στην ιστορία της σαπωνοποιίας με αναφορές στην αρχαιότητα Σαπούνι-Γενική σύσταση σαπουνιού-Ιδιότητες και χρήσεις.

Ελαιόλαδο-Γενικές ιδιότητες του ελαιολάδου-Η δράση του στη σαπωνοποιία & θεραπευτικές ιδιότητες.

Αναφορά σε έλαια κατάλληλα για τη παρασκευή σαπουνιού-γενικές χρήσεις & ιδιότητες.

Βότανα-Χρήση των βοτάνων και οι ιδιότητες τους στα σαπούνια.

Φυσικά χρώματα στη σαπωνοποίηση-πως μπορούμε με βότανα & μπαχαρικά να χρωματίσουμε φυσικά τα σαπούνια μας.

Αιθέρια έλαια-Γενικές ιδιότητες αιθέριων ελαίων & συνδυασμός για αποτελεσματική δράση στα σαπούνια.

Πληροφορίες-Δηλώσεις συμμετοχής:

Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα

Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, ώρες 12.00-14.30 μ.μ.

Κόστος: 50 ευρώ

σαπουν

σαπουνια


Σεμινάριο ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ

“Το παραμύθι ένα παιδαγωγικό και θεραπευτικό εργαλείο αυτογνωσίας και ενεργοποίησής μας σε καιρούς κρίσης”

Εισηγήτρια: Ζωή Νικητάκη, φιλόλογος, αφηγήτρια παραμυθιών, 
εικαστικός/εικονογράφος, συγγραφέας

Picture 30

Το παραμύθι είναι ένα παιδαγωγικό και θεραπευτικό εργαλείο για την κατανόηση της εσώτερης ζωής, μα και για τη λύτρωση της ψυχής και την ενεργοποίησή μας σε καιρούς κρίσης. Δεν είναι τυχαίο που το λαϊκό παραμύθι άνθησε σε δύσκολες εποχές, σε εποχές μεγάλης καρτερίας, όπως τέτοια είναι και η εποχή που διανύουμε. Το παραμύθι μπορεί να μας λυτρώσει από τα βάρη της ζωής, το παραμύθι μπορεί να βαστάξει τα αβάσταχτα.
Το παραμύθι είναι ένας τρόπος να σκύψει κανείς στα βάθη της ψυχής του και να την αφουγκραστεί, να επικοινωνήσει με τη σιωπή, τους φόβους του, τα εγώ του. Ένας τρόπος για να ονειρευτούμε, να οραματιστούμε, να ξαναθυμηθούμε, να επανενωθούμε με τη ψυχή και να υφάνουμε την πραγματικότητά μας. Άλλωστε τα παραμύθια όλων των λαών κουβαλούν υφάδια τούτου του ονείρου, μιλούν με τρόπο συμβολικό και παραβολικό για το μεγάλο όνειρο της ψυχής στην Πηγή να επιστρέψει, για το μυητικό ταξίδι αυτογνωσίας στο πέρασμα της ζωής και τη διαδικασία της συνειδητότητας.
Μέσα από το βιωματικό τούτο παραμυθοεργαστήρι διερευνούμε τρόπους για να ξεδιπλώσουμε ιστορίες απ΄άκρη σ΄άκρη του πλανήτη και να τις ζωντανέψουμε. Ταξιδεύουμε στον κόσμο των μαγικών λαϊκών παραμυθιών και στα σύμβολα που στα φτερά τους κουβαλούν και ανακαλύπτουμε πως τίποτα ανέφικτο δεν είναι και πως το θαύμα κάθε στιγμή μπορεί τα φτερά του να ανοίξει μπροστά μας και να ξεδιπλωθεί. Προσεγγίζουμε την τέχνη της μυθοπλασίας και της αφήγησης των παραμυθιών μέσα από την εικόνα, το λόγο, την κίνηση, την ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας, τη θέλησή μας να μετασχηματίσουμε την πραγματικότητα.
Aκόμα, θα διερευνήσουμε και θα ανακαλύψουμε:


τι είναι το παραμύθι και ο παραμυθάς

αν η αφήγηση είναι τέχνη

ποιος ήταν ο χρόνος και ο χώρος δημιουργίας και διάδοσης του παραμυθιού


ποια ονομάζουμε μαγικά παραμύθια

Ποια είναι η παιδαγωγική και θεραπευτική αξία των παραμυθιών


Ποια η αξία και η λειτουργία του για ένα παιδί της σύγχρονης εποχής


Τα παραμυθια είναι μόνο για τα παιδιά; Τι δώρα έχουν να προσφέρουν τα παραμύθια στους ενήλικες της εποχής μας;  

Επίσης, θα ανιχνεύσουμε και θα επιχειρήσουμε να ιχνογραφήσουμε:
τη θεωρία των πολλαπλών διανοιών του Gardner στην προφορική αφήγηση 
 τεχνικές και συνθήκες υλοποίησης αφήγησης παραμυθιών (ο ρυθμός του λόγου, η αξιοποίηση των διαλόγων, η τοποθέτηση του σώματος και ο εμπλουτισμός της ιστορίας μας με ερεθίσματα και των πέντε αισθήσεων.) 
Θα ακολουθήσει συμβολική ανάλυση ενός μαγικού παραμυθιού.

Φέρτε μαζί σας τη δικό σας παραμύθι (ή την ιστορία της ζωής σας) που θα θέλατε να αφηγηθείτε για να εργαστούμε από κοινού με βιωματικές ασκήσεις και να το ζωντανέψουμε.

Το βιωματικό τούτο παραμυθοσεμινάριο προτείνεται για παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φοιτητές παιδαγωγικών και ανθρωπιστικών σπουδών, γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, ονειροταξιδευτές, όσους αγαπούν τα παραμύθια και τις ιστορίες και θέλουν να μυηθούν στο μαγικό κόσμο τους και να ανακαλύψουν ένα εισιτήριο και ένα όχημα τον εαυτό τους βαθύτερα να γνωρίσουν μα και να ανακαλύψουν τις ανεξάντλητες δυναμικές που μέσα τους κυοφορούν.

Κύκλος συναντήσεων: Σάββατο 7 Νοεμβρίου,  Κυριακή 8 Νοεμβρίου,
Σάββατο 14 Νοεμβρίου, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015
Σάββατα: 5:30 μ.μ. – 8:30 μ.μ. και Κυριακές 11:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.

στον χώρο έκφρασης και τεχνών ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

www.symmoriatouiliou.com
Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα (κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό)
Θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης σεμιναρίου
Πληροφορίες για εγγραφές στα
τηλέφωνα επικοινωνίας: και
και στο e-mail: nikitakizoi@yahoo.gr


«Κι αν σου μιλώ με παραμύθια
είναι γιατί τ΄ακούς γλυκύτερα…»

φωτο Ζωης

Bραδιές παραμυθιών με το φως των κεριών!
Όλα τα Σάββατα του Μαρτίου, ώρα: 8:30 μ.μ.

Για μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται!

Βραδιές ζωντανεμένης αφήγησης παραμυθιών από τη λαϊκή παράδοση
της Ελλάδος αλλά και άλλων λαών και τόπων του κόσμου, όπου μιλούν για πολλές διαφορετικές πραγματικότητες που αντίθετους
κόσμους οριοθετούν και ένα καλειδοσκόπιο διαφορετικοτήτωνδημιουργούν.
Όμως όλοι οι αντίθετοι κόσμοι των παραμυθιών, μα και της ζωής ξεδιπλώνονται κάτω από τον ίδιο ουρανό.
Μπορούν άραγε οι αντιθέσεις συνθέσεις να γενούν
και ένα όραμα δημιουργικό για το νέο κόσμο να μεταδώσουν;

Πώς το βάρος μπορεί δώρο πολύτιμο να γίνει και πώς η αγάπη μπορεί το δέντρο να ανθίσει; Θα καταφέρει ένας παπουτσής να φτιάξει παπούτσια με φτερά; Αυτά και άλλα παραμύθια μας περιμένουν να τ΄ακούσουμε.
Ανάψτε το φαναράκι σας κι ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί εκεί που τα παραμύθια μιλούν σαν τα πουλιά…

Η αφήγηση των παραμυθιών συνοδεύεται από ήχους ιδιόφωνων από διάφορα μέρη του κόσμου που ηχητικά τοπία δημιουργούν και
παραμυθιακές ατμόσφαιρες υποβάλλουν.
Το παραμυθοταξίδι μας θα συνοδεύσει κι ένα ποτήρι κρασί φτιαγμένο χειροποίητα.

Σχεδιασμός προγράμματος, αφήγηση παραμυθιών: Ζωή Νικητάκη

Ημερομηνίες: 7,14, 21, 28 Μαρτίου 2015, ώρα 20.30-21.30
Κόστος συμμετοχής με ένα ποτήρι κρασί: 7 ευρώ
Στον όμορφο χώρο τεχνών Συμμορία του Ήλιου
Διεύθυνση: Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6974828873 (λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη)

H Zωή Νικητάκη αφηγείται παραμύθια για παιδιά και για μεγάλους που ακόμα ονειρεύονται, γράφει παραμύθια ενίοτε μα και τα εικονογραφεί. Ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της και έχει διδάξει επί δυο δεκαετίες παιδιά όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης ως φιλόλογος και από το 2006 έως το 2014 ως μουσειοπαιδαγωγός στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.
Αγαπά τα παραμύθια γιατί είναι σαν τα πουλιά. Τα ακούνε μόνον τα παιδιά και όσοι έχουν καθαρή καρδιά, όπως και η γιαγιά της, που τον παραμυθοαέρα εμφύσησε στο νου και στην καρδιά της.
Aφηγείται παραμύθια από τη γραπτή και την προφορική παράδοση του τόπου μας, καθώς κι άλλων λαών και τόπων του κόσμου, παραμύθια δικά της μα και ποιητικές ιστορίες. Αγαπά τα μαγικά παραμύθια και τις ιστορίες σοφίας που την αλήθεια απάνω στα φτερά τους κουβαλούν απ΄την αυγή του χρόνου. ‘Εχει σχεδιάσει και υλοποιήσει διαδραστικές παραστάσεις αφήγησης παραμυθιών με ποικίλες θεματικές σε μουσεία, σχολεία, γκαλερί, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, σε θέατρα, στο ογκολογικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας, στο Αθηναϊκό Ωδείο, στο Σχολείο Παιχνιδιού, σε Φεστιβάλ για παιδιά, στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου δρόμου, στο θέατρο Φούρνος, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ακρίτας, στη Στοά του Βιβλίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Εν Πλω, κλπ. Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες και συνέδρια με διαλέξεις για το παραμύθι και τη θεραπευτική λειτουργία του. Έχει υλοποιήσει σεμινάρια για φοιτητές παιδαγωγικής και προσχολικής αγωγής.
Εστιάζει στη θεραπευτική δράση και λειτουργία των παραμυθιών και θεωρεί ότι η αφήγηση είναι μια πράξη για μετάδοση δύναμης, μια διαδικασία μύησης για το ταξίδι της ψυχής και την ανέλιξη της συνειδητότητας.
Το 2000 κυκλοφόρησε για τα σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου από την Actionaid και το Υπουργείο Παιδείας το βιβλίο “Τα παραμύθια ταξιδεύουν”, με παραμύθια του κόσμου που επέλεξε και εικονογράφησε, στο πλαίσιο του διαπολιτισμικού προγράμματος “Παιδιά του κόσμου – Πολίτες του κόσμου”.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τρίμορφο το βιβλίο «Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου» που ανθολόγησε, διασκεύασε και εικονογράφησε.
Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με την Αctionaid Ελλάς και το Υπουργείο Παιδείας, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, τους Ερευνητές της εφημερίδος Καθημερινής, κλπ. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στην Ινδία. Η πρώτη της ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Λουτρού των Αέρηδων με έργα από την εικονογράφηση του βιβλίου της «Λαϊκά παραμύθια της Ζακύνθου».
Ετοιμάζεται η έκδοση δυο νέων βιβλίων που έχει γράψει και εικονογραφήσει:
“Παραμύθια για της καρδιάς μας την αλήθεια”, εκδόσεις Κονιδάρη και “Το παραμύθι της Ροδιάς”, εκδόσεις Παρρησία.


Το σεμινάριο «Γνωριμία με τις τέχνες» έλαβε χώρα στη Συμμορία του Ήλιου το 2012-2014.

βίντεο* πατήστε πάνω για προβολή


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ PERFORMANCE 2013ΑΘΛΟΙ

5 ΚΑΙ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ!

DSC_0008

Επόμενος σταθμός “2013ΑΘΛΟΙ” με αφορμή τους 12 άθλους του Ηρακλή δημιουργήσαμε τους δικούς μας άθλους ως αποτέλεσμα του εργαστηρίου Δημιουργία Performance με τη Μελίνα Σκούφου, και σας τους παρουσιάζουμε!
Performance 2013ΑΘΛΟΙ, στη Συμμορία του Ήλιου, 5 και 6 Ιουλίου, ώρα 9.00 μ.μ.
Performers: Αλέξης Γιαννακούλιας, Σοφία Μυτιληναίου, Πέτρος Παναγούλιας, Μελίνα Σκούφου

“Η πορεία του Ηρακλή είναι ένα μονοπάτι. Μακρύ και επίπονο. Αλλά οδηγεί στο Φως” από τον επίλογο της Ιουλίας Πιτσούλη στο “Ηρακλής, ο ήρωας μέσα μας”


Σας προσκαλούμε στην θεατρική παράσταση με τίτλο «Χάσαμε την μπάλα», που είναι αποτέλεσμα προετοιμασίας όλης της χρονιάς, με τους μαθητές 6-12 ετών. Ξεκινήσαμε με ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού και έπειτα δόθηκε στα παιδιά ένα θέμα για δημιουργία παράστασης. Τα ίδια τα παιδιά πρότειναν ιδέες, αυτοσχεδίασαν και αρκετό από το υλικό της παράστασης είναι δική τους δημιουργία. Δοκιμάσαμε ιδέες, άλλες λειτούργησαν, άλλες απορρίφθηκαν, όμως συνεργαστήκαμε ως ομάδα και φτιάξαμε από κοινού την παράστασή μας με θέμα τον τόπο που πάνε όλα τα χαμένα πράγματα. Πού κρύφτηκε εκείνη η κόκκινη κάλτσα που δεν βρίσκεται με τίποτα; τα χαμένα στυλό; τι εννοούμε όταν λέμε «έχασα την μπάλα;» και που πήγε η «μπάλα» αυτή; η χαμένη μας… αυτοπεποίθηση; η χαμένη Ατλαντίδα;
Η παράσταση θα διεξαχθεί στον χώρο της Συμμορίας του Ήλιου και λόγω περιορισμένου αριθμού θεατών Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, σας ευχαριστούμε!
Η συντονίστρια της ομάδας,
Μελίνα Σκούφου
επικοινωνία: 210-3412159, 6974828873

paidiko


Παρουσίαση Qi Gong με τον Αλαίν Ρατιέ

qi gong παρουσιαση

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, στις 6.00μμ-7.45μμ, κατά την παραμονή του στην Αθήνα για σεμινάρια Τσι Γκονγκ, ο Αλαίν Ρατιέ, μάστερ στο Τσι Γκονγκ, sensei στο καράτε και ενεργειακός θεραπευτής, θα κάνει μια παρουσίαση Τσι Γκονγκ


22/12/2013 Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ υπό τον ήχο Κρητικής μουσικής

  kritiki

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου καλωσορίζουμε το «πνεύμα των Χριστουγέννων» με μπαζάρ χειροποίητων αντικειμένων, στολιδιών, βιβλίων. ώρες 17.00-21.00. Ενδιάμεσα, στις 19.00 θα έχουμε την χαρά να απολαύσουμε τον Τάσο Σταυρακάκη (Λύρα), Νίκο Βενετάκη (Λαούτο) και Χριστόφορο Πιτσιδήμο (Καχόν) σε κρητικές μουσικές δημιουργίες. Η εκδήλωση θα είναι με ελεύθερη εισφορά από τους ακροατές προς τους καλλιτέχνες, ενώ το κρασί στα 3 ευρώ. Σας αναμένουμε από κοντά να γιορτάσουμε παρέα!


21/09/2013 Πάρτυ επίσημων εγκαινίων

της Συμμορίας του Ήλιου

cropped-479869_574991099177977_788045904_n1.png

Έπειτα από έναν χρόνο δοκιμαστικής λειτουργίας, η Συμμορία του Ήλιου γιορτάζει την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με πάρτυ εγκαινίων του χώρου. Στην Συμμορία του Ήλιου διεξήχθησαν μαθήματα γνωριμίας με τις Τέχνες (3-6 ετών), θέατρο (6-12 ετών), εικαστικών, θεάτρου, χορού -αφρικάνικου χορού και πρωτόγονης έκφρασης, Qi Gong-Tai Chi, σεμινάρια με εξειδικευμένους επαγγελματίες. Στη νέα χρονιά προστίθενται συνεργάτες και μαθήματα που θα βρείτε αναλυτικά στο πρόγραμμά μας.

Ευχαριστούμε τους συνεργάτες, τους γνωστούς, φίλους και αγνώστους που μας στήριξαν στο εγχείρημά μας και σας καλούμε να γνωριστούμε από κοντά και να γιορτάσετε μαζί μας.

Η Ζωή Νικητάκη -φίλη της Συμμορίας του Ήλιου- θα μας τιμήσει με την παρουσία της και την αφήγηση ενός ξεχωριστού παραμυθιού στις 21.30 τη νύχτα των εγκαινίων.

 Το νέο πρόγραμμα μαθημάτων έχει αναρτηθεί και προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παρευρεθούν σε όποιο μάθημα της αρεσκείας τους εντελώς ΔΩΡΕΑΝ την εβδομάδα 23/09-28/09!


Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά 27/12/2012

ώρα 5.30μ.μ.

Αφήγηση χριστουγεννιάτικου παραμυθιού και δημιουργικό εργαστήρι στολιδιών-καρτών και άλλων κατασκευών.

Συμμετοχή 5 ευρώ ανά παιδί.

ώρα 7.00 μ.μ.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με εκπλήξεις. 

Δωρεάν είσοδος για όλα τα παιδιά και τους φίλους  τους.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 3 ετών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Μουσική βραδιά με τους Guitakora

την Παρασκευή 21-12-12, ώρα 20.30

foto poster mikro
Το μουσικό σχήμα Guitakora γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010. Απαρτίζεται από την Έφη Ψιαχούλια στην kora (αφρικανική άρπα) και τον FerminOrlandoIturrios στην jazzκιθάρα.

Οι μουσικές τους είναι μια σύντηξη της μουσικής της δυτικής Aφρικής,

παραδοσιακών son του νότιου Μεξικού και της jazz, με ελληνικούς και ινδικούς ρυθμούς.

Πρόσφατα ολοκλήρωσαν την παραγωγή του πρώτου τους δίσκου, τον οποίο και παρουσιάζουν αυτήν την περίοδο, πρώτα στο Μεξικό, όπου είναι η βάση του group, και τώρα στην Ελλάδα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

16/12/2012 Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ  

12.00 – 8.00μ.μ.

Χειροποίητα κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, καλλυντικά και ζωγραφικά έργα τέχνης φτιαγμένα με αγάπη. Μεταχειρισμένα βιβλία και ρούχα, παπούτσια σε πολύ καλές τιμές. Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Μουσική και κουβέντα! Περιμένουμε εσάς και τους φίλους σας να γιορτάσετε μαζί μας. Γιατί κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι μία γιορτή που ενώνει τους ανθρώπους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: