Δοκίμασέ το ξανά! Μονοήμερο εργαστήριο παιχνιδιού και πειραμάτων για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

photo01.jpg

Ένα πρωτότυπο μονοήμερο σεμινάριο στη Συμμορία του Ήλιου που θα μείνει αξέχαστο στα παιδιά!

 

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 11:00 π.μ.

Το εργαστήριο αυτό σε καλεί να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις τον κόσμο των φυσικών επιστημών βιωματικά και παιχνιδιάρικα! Μέσα από πειράματα, μίξεις υλικών, δοκιμές και δημιουργικό παιχνίδι τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία και κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση, την πράξη και το παιχνίδι.

Στόχος του εργαστηρίου και του παιχνιδιού αυτού είναι η απελευθέρωση και η ανάπτυξη της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών και της κριτικής τους σκέψης μέσα στο πλαίσιο της ομάδας. Μία επαφή με απόλυτα βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο με τον κόσμο των φυσικών επιστημών που τα περιβάλλει!
Η επιστήμη στην οποία βασίζεται το παιχνίδι μας αυτό το Σάββατο είναι η Φυσική και Χημεία!

Μία ανάσα πριν το καλοκαίρι, η ατμόσφαιρα στη Συμμορία του Ήλιου «παγώνει»! Η εποχή των παγετώνων δεν ανήκει στο παρελθόν! Αποστολή μας να ανακαλύψουμε τα μυστικά του πάγου και να ελευθερώσουμε πλάσματα που βρίσκονται αιώνες εγκλωβισμένα μέσα σε συμπαγείς όγκους πάγου. Αφού ολοκληρώσουμε την αποστολή, φτιάχνουμε το δικό μας παγωτό! Ναι! Μέσα σε λίγα λεπτά θα απολαύσουμε παγωτό φτιαγμένο από τα χέρια μας και μόνο!

Διάρκεια εργαστηρίου: 90′ λεπτά

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Χαρά Δημητριάδη, ηθοποιός – εμψυχώτρια

Για την παρακολούθηση του εργαστηρίου είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Εξίσου απαραίτητο είναι να φορέσεις άνετα ρούχα που δε σε νοιάζει να λερωθούν!!

Πού: Στη Συμμορία του Ήλιου, Δημοφώντος 136, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα

Πότε: Σάββατο 19 Μαΐου 2018, ώρα 11.00-12.30 μ.μ.

Κόστος: 12 ευρώ (συν ΦΠΑ)

Τηλέφωνο επικοινωνίας-κρατήσεις θέσεων: 6974828873

*Οι δηλώσεις συμμετοχών είναι μέχρι την Τετάρτη 16 Μαΐου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας! 

 

Λίγα λόγια για την συντονίστρια του σεμιναρίου:

Χαρά Δημητριάδη

Είναι ηθοποιός και εμψυχώτρια δράσεων για παιδιά. Συνεργάζεται με χώρους δημιουργικών δράσεων και έκφρασης. Ασχολείται με το σχεδιασμό και την εμψύχωση εργαστηρίων θεατρικού και δημιουργικού παιχνιδιού, κατασκευών και πειραμάτων για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και εργαστηρίων παιχνιδιού για βρέφη 18 μηνών έως 2,5 ετών. Επιπλέον έχει εργαστεί επί δύο χρόνια ως παιδαγωγός ομάδων προσχολικής ηλικίας. Ως ηθοποιός αυτή την περίοδο συνεργάζεται με τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη» και έχει παρακολουθήσει τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγικής θεάτρου στο Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού». Επίσης έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

 

 

Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: