Θέατρο της επινόησης* για παιδιά 6-12 ετών

Θέατρο της επινόησης* για παιδιά 6-12 ετών

Με τα παιδιά θα συναποφασίσουμε το θέμα της παράστασής μας, στην οποία θα εργαζόμαστε όλη τη χρονιά. Μέσα από αυτοσχεδιασμούς θα συνθέσουμε τις ιδέες μας, θα γράψουμε το κείμενο, θα συνθέσουμε τους ρόλους μας, θα τραγουδήσουμεκαι θα χορέψουμε, ώσπου θα ετοιμάσουμε εξ ολοκλήρου τη δική μας θεατρική δημιουργία, τη δική μας παράσταση!
Το τμήμα θα διευθύνει η σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Μελίνα Σκούφου, την κινησιολογία και χορογραφίες θα αναλάβει η Λιάνα Σταυρουλάκη και τη μουσική και φωνητική διδασκαλία η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου.
*Το Θέατρο της Επινόησης είναι ένα είδος πειραματικού θεάτρου, το οποίο προκύπτει από λεκτικό και σωματικό αυτοσχεδιασμόκαι χαρακτηρίζεται από συλλογική δημιουργία, καθώς δεν βασίζεται σε κάποιο θεατρικό έργο.
Η ομάδα μας δίνει στους μικρούς μας φίλους τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά και να αγαπήσουν τις τέχνες. Επίσης, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό τα παιδιά ξεδιπλώνουν τη φαντασία τους, γεμίζουν αυτοπεποίθηση, αλλά προπαντός, γεμίζουν χαρά και ευχαρίστηση.
Τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά, συμμετέχοντας σε μια ομάδα θεάτρου είναι πολλαπλά. Πιο συγκεκριμένα, το παιδί σας έχει την ευκαιρία να:

  • διασκεδάσει παίζοντας.
  • αναπτύξει την ομαδικότητά του.
  • εκφραστεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
  • ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του.
  • βελτιώσει την ικανότητά του για συγκέντρωση και προσοχή.
  • ενισχύσει την κοινωνικότητά του.
  • διερευνήσει το σώμα και τις δυνατότητές του.
  • να κινητοποιήσει τη φαντασία του.
  • καλλιεργήσει τη σχέση του με τις τέχνες.

Πότε: Κάθε Παρασκευή 17.30-19.00  για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.
Μηνιαία Συνδρομή:
 40 ευρώ  / μήνα
Κόστος Εγγραφής: 15 ευρώ (καταβάλλεται μια φορά κάθε έτος)
Πού: Στο Χώρο Τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», που βρίσκεται στα Άνω Πετράλωνα (Δημοφώντος 136, 118 52)
Πληροφορίες – εγγραφές: 6974828873
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να μας καλέσουν ώστε να κάνουμε μία προσωπική συνάντηση μαζί με τα παιδιά ώστε να γνωρίσουμε τις ανάγκες του κάθε γονιού και παιδιού ξεχωριστά. Θα ακολουθήσει ομαδική δωρεάν ενημέρωση και παρουσίασητου εργαστηρίου ανοιχτή προς τους γονείς και τα παιδιά την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.

Λίγα λόγια για εμάς

Μελίνα Σκούφου
Ίδρυσε το Χώρο Τέχνης «Συμμορία του Ήλιου»
, όπου διδάσκει θεατρικό παιχνίδι και θέατρο σε παιδιά και ενήλικες, ενώ επίσης γράφει θεατρικά κείμενα και σκηνοθετεί παιδικές παραστάσεις σε συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Η ενασχόλησή της με το θέατρο είναι σφαιρική και επεκτείνεται στη διδασκαλία, συγγραφή και σκηνοθεσία έργων για ενήλικες. Επίσης, εργάστηκε ως συντονίστρια ομάδων θεάτρου και έκφρασης στην «Ίρις», εταιρεία προαγωγής ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιών και ενηλίκων. Το Φεβρουάριο του 2013 έλαβε Τιμητική Διάκριση για την επιτυχημένη σταδιοδρομία της μετά την αποφοίτηση, από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών.
Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πιο συγκεκριμένα, του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, με κατεύθυνση Υποκριτικής – Σκηνοθεσίας. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρώσει σπουδές στο Σωματικό Θέατρο (Physical Theatre) του Duende School of Ensemble. Παρακολουθεί μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με θέμα την Υποκριτική – Σκηνοθεσία και είναι μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων.
Επιμορφώνεται συστηματικά παρακολουθώντας μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, Σωματικού Θεάτρου, δραματοθεραπείας κ.ά. ενώ επίσης έχει ασχοληθεί με εναλλακτικές θεραπείες, όπως είναι το ρέικι.

Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου
Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών 7-11 ετών μέσα από την συνεργασία της με την ομάδα Ομίλου Δημιουργικότητας και Θεάτρου, στο Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με παιδικούς σταθμούς και άλλους φορείς, είχε επίσης την ευκαιρία να διδάξει μουσικό και θεατρικό παιχνίδι σε μικρότερα παιδιά, ηλικίας 5-7 ετών.
Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε μικρή ηλικία και στην πορεία, την κέρδισε η σύνθεση. Σήμερα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Παν/μίου, ενώ στο παρελθόν παρακολούθησε masterclasses με άξονα το σωματικό θέατρο και τη φωνή, κυρίως υπό την αιγίδα του Grotowski Institute.
Στο ενεργητικό της έχει performances, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και κινηματογραφικά έργα με διαφορετική ιδιότητα κάθε φορά (συνθέτρια μουσικής, performer και σκηνοθέτης). Δημιούργησε το μουσικό σχήμα Spooky RedRum, καθώς και την ερευνητική καλλιτεχνική ομάδα Ον OFF. Επιπρόσθετα, έχει παρουσιάσει έργα της σε σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις και χώρους, όπως: Μέγαρο Μουσικής, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Φεστιβάλ Ελευσίνας «Τα Αισχύλεια», Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στη Λήμνο, Θέατρο του Νέου Κόσμου, NEZ Festival της Ινδίας, Grotowski Institute κ.α.

Η Λιάνα Σταυρουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις  12 Απριλίου 1983, κατάγεται από τη Κρήτη και διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  Αθηνών  ( ΤΕΦΑΑ) με ειδικότητα Taekwondo.  Αθλήτρια του Taekwondo  και κάτοχος μαύρης ζώνης (2DAN). Πιστοποιημένη Personal Trainer   εγγεγραμμένη στην  Trx Suspension Training Hellas. Πιστοποιημένη βοηθός Πρώτων βοηθειών από τον Ερυθρό Σταυρό και από την European  Lifeguard  Academy. Πιστοποίηση από την Internation Fitness Congress  στην Αθλητριατρική και Τραυματολογία σε χώρους άθλησης.
Η πρώτη εμπειρία με τα παιδιά ξεκίνησε το 4/ 2006 ως προπονήτρια Taekwondo σε παιδιά ηλικίας 8-14 ετών.  Από το 2015 ως σήμερα συμμετέχει ενεργά στη Συμμορία του Ήλιου δημιουργώντας  παιδικό τμήμα ηλικίας 10- 15 ετών  όπου πραγματοποιείται δημιουργικό, ομαδικό γυμναστικό παιχνίδι.
Από  τον Σεπτέμβριο του 2017 ως σήμερα  συνεργάζεται  με την εταιρεία «Κιβωτός Παιδικών Υποθέσεων» όπου και συμμετείχε  στο summer camp Ιλίου 2017.  Μέσα από αυτή τη συνεργασία συμμετέχει  σε εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, καθώς και σε  χορηγούμενες σχολικές αθλητικές εκδηλώσεις των δημοτικών και γυμνασίων και παιδικών σταθμών της Αττικής.

Powered by WordPress.com.

ΠΑΝΩ ↑

Αρέσει σε %d bloggers: